2026 Yılı Başarılar
10-11 ŞUBAT 2026 Tarihlerinde Mersin’de yapılan Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda;
Milli Atletimiz Çağatay Çelik (B2 – Çok Az Gören), Büyük Erkekler kategorisinde 100 metrede 11.14 saniyelik derecesiyle kişisel en iyi zamanını koştu. Dünya şampiyonu rakibinin yalnızca 3 salise gerisinde kalarak Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.
Çağatay Çelik, uzun atlamada ise 6,22 metrelik atlayışıyla Türkiye rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.
Cemile Özbek (B3 – Az Gören), Büyük Kadınlar kategorisinde 100 ve 200 metre yarışlarını birincilikle tamamlayarak 2 altın madalya kazandı ve Türkiye Şampiyonu oldu.
Milli sporcu Şenol Uğur (B2 – Büyük Erkekler), cirit atma branşında gümüş madalya elde etti.
Ömer Adil Sakarya (B2 – 16-19 Yaş Erkekler), 100 metrede Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya, uzun atlamada ise Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.
Ravzanur Ekinci (B1 – 9-12 Yaş Kızlar / Hiç Görmeyenler), Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.
Yusuf Talha Çoban (B1 – 9-12 Yaş Erkekler) gümüş madalya kazanırken,
Muhammed Emin Bilgili (B1 – 9-12 Yaş Erkekler) bronz madalyanın sahibi oldu.
TOPLAM:5 Altın, 4 Gümüş, 2 Bronz 10 Madalya

